Passer au contenu
Fuld power og gensyn med en gammel kending 

Fuld power og gensyn med en gammel kending 

Vi har haft et meget koldt forår, men varmen er kommet, og når denne fangstrapport bliver publiceret, har karperne sikkert allerede været på leg flere steder, og hvis ikke, så er det helt sikkert lige op over.
I øjeblikket er vegetationen vokset godt ud over søen, og grøden begynder at stå højt. Grøde kan være træls, og det har både fordele og ulemper, når det kommer til fiskeri. En af de klare fordele er, at det giver mulighed for nemt at spotte, hvor fiskene spiser. Det er som om, grøden fungerer som et indbydende skilt, der viser vejen til hvor karperne har deres spisekammer.
Heldigvis er det netop disse forhold, der gør sig gældende ved det ene vand, hvor jeg fisker, og på denne tur havde jeg adgang til en båd, hvilket gjorde det relativt nemt for mig at udforske og opdage nogle af de skjulte åbninger og passager, der var i grøden. Vandet er krystalklart, og det var som at træde ind i en hemmelig verden, som ellers kun karperne har adgang til.
Med omhu og præcision fodrede jeg hver plads med en blanding af Scoopex Banana og Spicy Squid ca. 200-300 gram og placerede et hinge stiff rig monteret med en Spicy Squid popup og et Spicy Squid fake corn fra CFC Bait på toppen. Pladserne er omgivet af grødebælter, der næsten går helt til overfladen, så derfor fiskede jeg med teknikken "locked up", hvor bremsen er helt stram, og hvor det eneste, der giver sig, er fiskestangen, der er placeret i raketposition, og bunden er spændt fast til jorden med kraftige pløkker.
Klokken 3:30 om natten blev jeg revet ud af min søvn af lyden af en skrigende Delkim. Min stang var helt bukket over, og det ellers spændte hjul rullede line af med få klik, der blev til flere og flere. Da jeg fik stangen i hånden, var jeg ikke i tvivl om, hvilken fisk der var for enden af min line! Jeg var ret sikker på, at det var en spejlkarpe, vi kalder "den grådige", da der blev leveret fuld power i over 10 minutter, lige til den lå i nettet! Og min fornemmelse var rigtig! Det var den grådige, og den vejede imponerende 20,97 kilo og bar tydeligt præg af at have kæmpet mange kampe gennem årene.
Om morgenen kom en af mine gode venner med morgenmad og hjalp med billeder, inden den igen fik friheden.
K&B Thomas Holm, CFC Bait ApS
Articles suivant Påske karper og en god start på session 2023